Wintersport in Alta Badia

Alta Badia ligt in het hart van het Dolomiti Superski skigebied, het grootste en meest afwisselingsrijke skigebied ter wereld, met erg ruime mogelijkheden voor skiën, snowboarden en langlaufen.

Klik hier voor een overzicht van reisorganisaties voor wintersport vakanties

Skigebied Dolomiti Superski Alta Badia

ski alta badiaSkigebied Dolomiti Superski, en dus ook Alta Badia, ligt op een hoogte tussen 1.400 en 3.269 meter, en is daardoor enorm sneeuwzeker van november tot in april. Het skigebied staat bekend vanwege de lage luchtvochtigheid en kenmerkt zich door de uiterst mooie poedersneeuw.

Meer dan 1.200 kilometer pisten en afdalingen, een echt sneeuwparadijs, met veel zon en overwegend blauwe lucht.

Alta Badia zelf, het skigebied, ligt tussen 1.400 en 2.700 meter, en vanuit Alta Badia heb je direct toegang tot maar liefst 500 kilometer pisten en afdalingen. Maar dan wel zonder lange wachttijden en geduw bij de liften.

In de regel zijn acht van de tien dagen, dagen waarop de zon uitbundig schijnt, en de restaurants en skihutten zorgen voor een zeer aangename wintersportvakantie.

Alta Badia is een prachtig wintersportgebied

Comfortabele en snelle liften, uitstekend geprepareerde pisten en een wijdvertakt skigebied. Bovendien uitstekende omstandigheden, zodat je van najaar tot in het voorjaar kunt genieten van de wintersport.

Aantal pisten in Alta Badia: 95
Totaal aantal kilometers: 130
Waarvan licht = 70 km, middel = 52 km, moeilijk = 8 km.

De langste pisten zijn de Lagazuoi van 8,5 kilometer en de Vallon – Corvara van 4,3 kilometer.

Alta Badia beschikt voor de wintersport over 53 liften.
9 kabelbanen, 31 stoeltjesliften en 12 sleepliften.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail