Alta Badia Wintersporten

Natuurlijk kan je in Alta Badia genieten van een groot wintersportaanbod, met tal van uitdagende sportmogelijkheden.

Langlaufen in Alta Badia

skien alta badiaAlta Badia biedt 38 kilometer loipen, die voor zowel skating als het klassieke langlaufen geschikt zijn. Alle loipen zijn goed gespoord en onderhouden, en bieden een unieke kans om te genieten van de ook in de winter uitbundige natuur.

Tourskiën in Alta Badia

Ook als je een uitdaging zoekt tijdens je wintersport, en een vleugje avontuur niet uit de weg gaat, is Alta Badia een uitstekende bestemming. Uitermate populair bij Tourskiërs en Freeriders, met talrijke mogelijkheden zoals het Mittagstal en de skitour van Valparola naar Armentarola.

Winterwandelen en Sneeuwschoenwandelen in Alta Badia

Maar liefst 80 kilometer winterwandelwegen heeft Alta Badia ter beschikking, waarop je natuurlijk ook zeer goed aan Nordic Walking kunt doen. Lekker wandelen door de witte bossen en weiden, en genieten van de onaangetaste natuur in de Dolomieten.

Liefhebbers van het sneeuwschoenwandelen weten al lang waarom deze tak van sport zo indrukwekkend is, en het is niet voor niets dat deze sport steeds geliefder wordt. Alta Badia biedt diverse mogelijkheden om te sneeuwschoenwandelen, al dan niet onder begeleiding.

Schaatsen in Alta Badia

Schaatsen is een traditie in Alta Badia, en kan beoefend worden in de schaatshal in Corvara en op de Sompunt See in Badia.

Alta Badia Rodelen

Rodelen is voor iedereen een unieke ervaring, waarbij de koude wind heerlijk door je haren waait, terwijl je met duizelingwekkende vaart naar beneden suist. In en rond Alta Badia kan je rodelen op de natuurrodelbaan Trù Liösa Foram die vanaf de Piz Sorega (2.003 meter) naar San Cassiano (1.537 meter) loopt.

Je kan ook rodelen op de rodelwegen:

  • Cherzplateau – Jägerweg – Parkhotel Planac
  • Pralongià/Störes Plateau – Armentarola/San Cassiano
  • Spëscia – Armentara – La Crusc
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail