Alta Badia Zomersporten

Het leuke dorpje Alta Badia, doet er alles aan om haar gasten in de warme zomermaanden te verwennen, en biedt ook de mogelijkheid om te genieten van diverse zomerse sporten en bezigheden.

Fietsen en Mountainbiken in Alta Badia

mountainbike alta badiaOp de fiets of de mountainbike kan je heerlijk genieten van het landschap, en diverse uitdagende trails en fietsroutes. Ook worden in Alta Badia enkele wel zeer aansprekende evenementen georganiseerd rond het thema fiets en mountainbike, zoals de Sella Ronda Bike Day, de Maratona Dles Dolomites en de Sellaronda Hero (de zwaarste mountainbikemarathon van Europa).

Een mooie mountainbikeroute is de route Colfosco – La Villa – Colfosco, over een afstand van 19,95 kilometer (hoogteverschil 403 meter). De route verloopt geheel over asfaltwegen en verloopt vanaf Colfosco, via Varda, Funtanacia, de Sompunt See, La Villa, Funtanacia, Varda en Corvara, weer terug naar Colfosco.

Een aansprekende route voor wielrenners, is de route Fodom / Buchenstein Tour (51,6 kilometer).

(Berg)wandelen in Alta Badia

Voor wandelaars is Alta Badia een regelrecht El Dorado. Tal van routes, zowel door het dal als door de bergen, staan je hier ter beschikking, maar dan wel in alle moeilijkheidsgraden. De routes in de regio zijn onderverdeeld in:

  • Makkelijke routes (ook voor gezinnen met kleine kinderen)
  • Routes langs Cultuur en Traditie
  • Routes langs Bedevaartsplaatsen
  • Themawandelingen

Je kan natuurlijk ook diverse wandeltochten maken onder begeleiding van een plaatselijke gids, waarbij de gids en de wandeltocht geboekt kunnen worden bij het lokale bureau van de VVV.

Klimroutes in Alta Badia

Zoek je wat meer uitdaging, dan kan je in Alta Badia genieten van een drietal zeer uitdagende klimroutes, Tru Dolomieu (makkelijk), Piz da Lec (middelzwaar) en Pisciadù (middelzwaar).

Andere Zomerrecreatie in Alta Badia

  • Golfen is mogelijk op de Golfbaan Tranrüs, 9-holes – Par 72.
  • Vissen is op diverse plaatsen in de regio mogelijk.
  • Schaatsen, ook in de zomer, is mogelijk op de overdekte schaatsbaan in Corvara.
  • Paardrijden is mogelijk, in diverse vormen, bij Col Dala Vara, Teresa en de Sitting Bull Ranch. Ook een rit met de paardenkoets is mogelijk.
  • De Hochseilgarten Colfosco bestaat uit 5 verschillende parcours, met kunstmatige hindernissen en op verschillende hoogten.
  • De regio beschikt over diverse tennisbanen in Corvara, Colfosco, La Villa, San Cassiano en Badia.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail